Opleidingen en PE-programma

Wij bewaken, toetsen en onderhouden jouw kennis

Je kunt je inschrijven bij het RSC als je een van de geaccrediteerde opleidingen met succes hebt afgerond. Je beschikt dan over een diploma van de HAN University of Applied Sciences. Na inschrijving in ons register mag je de bijbehorende titel(s) voeren en houden wij je kennis en vaardigheden actueel. De datum van je diploma bepaalt wanneer je te maken krijgt met ons programma voor permanente educatie (PE).

Door RSC erkende opleidingen

De volgende opleidingen van CS Opleidingen, Robidus Kennis Academy, Mercer of HCS/Saxion geven recht op het HAN-diploma en de optie van inschrijving bij het RSC:

  • Regie op Verzuim
  • Regie op Ziektewet
  • Regie op Werkvermogen
  • Register Case- en Caremanagement
  • Post Bachelor Register Casemanagement
  • Post Bachelor Riskmanagement Sociale Zekerheid/ Riskmanagement Sociale Zekerheid en Inzetbaarheid
  • Post Bachelor Register Arbeidsdeskundige
  • Casemanager Taakdelegatie

Programma voor permanente educatie (PE)

Het RSC heeft ontwikkeling van kennis en vaardigheden hoog in het vaandel staan. Deze bepalen immers jouw onderscheidende waarde binnen de wereld van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Omdat die wereld voortdurend verandert, verlangen we van professionals die bij ons aangesloten zijn dat zij hun kennis en vaardigheden up to date houden. Bij aanmelding voor ons register bepaalt de datum van je diploma wanneer je met ons PE-programma te maken krijgt.

  • Diploma behaald of laatste PE-toets afgelegd na 1 januari 2019: je kennis is aantoonbaar actueel. Via ons PE-programma zorg je dat dit zo blijft. De eerste PE-toets die je moet afleggen is over twee jaar. Je moet dan ook kunnen aantonen dat je in de tussentijd ten minste 25 PE-punten hebt verzameld. Bij vaststelling van je laatste PE-toets accepteren we ook toetsen die je met succes hebt afgelegd in RNVC-verband.

Lees meer over het behalen van PE-punten.

  • Diploma behaald of laatste PE-toets afgelegd voor 1 januari 2019: je kunt je gewoon aanmelden, maar we toetsen of je kennis actueel is. Hiervoor moet je binnen een halfjaar een PE-toets afleggen. Om je hierop voor te bereiden, kun je een speciale bijscholing van 1 dagdeel volgen. Je wordt dan bijgepraat over alle actuele ontwikkelingen. De bijscholing vindt elk kwartaal plaats en kost € 195 exclusief btw. Kies je voor de Uitgebreid-registratie van het RSC, dan mag je dit dagdeel laten afschrijven van je bijscholingstegoed. Let op: deze optie bestaat uitsluitend ná goedkeuring en activering van je uitgebreide registratie.

 

 

 

De casemanager van de toekomst is een specialist.

Sluit je vandaag nog aan!