Kom ook naar de ledenbijeenkomst op 24 april

Er is veel gebeurd bij het RSC het afgelopen jaar. Zo zijn we gegroeid naar ruim 1.300 leden, zijn de faculteiten ingericht en is het hoofdbestuur gevormd. Het bestaande hoofdbestuur is nu het dagelijks bestuur geworden en er is een geheel nieuw hoofdbestuur gevormd, met zwaargewichten uit het bedrijfsleven. Tijd om jullie bij te praten dus en daarom nodigen we je graag uit voor de ledenbijeenkomst op 24 april. Dan stellen we het nieuwe hoofdbestuur voor, vertellen we je wat ons het afgelopen jaar heeft beziggehouden en wat de plannen voor de komende periode zijn.

Daarnaast zullen twee veelgevraagde, inspirerende sprekers een presentatie verzorgen: Marcel van Marrewijk, auteur van vele boeken over verandermanagement en Marjol Nikkels.

Marcel van Marrewijk, lector moderne bedrijfskunde Hogeschool SDO
Van duurzame inzetbaarheid naar duurzaam presteren
Sleutelwoord in ons vakgebied is tegenwoordig ‘duurzame inzetbaarheid’. Marcel van Marrewijk heeft onderzoek gedaan en ontdekt dat de gangbare definities van duurzame inzetbaarheid in de praktijk niet goed werken. Het gaat om duurzaam beter presteren waarbij de werknemer zelf verantwoordelijk is voor zijn vitaliteit, motivatie en competenties. De werkgever dient de inzet en talenten van de medewerker zo in te zetten dat het primaire proces optimaal rendeert en toegevoegde waarde voor klanten wordt gecreëerd. Marcel geeft in zijn sessie praktische handvatten om organisaties en mensen duurzaam beter te laten presteren. En dit is hard nodig, kijkend naar de veranderde tijden. Digitalisering, robotisering, platformeconomie, globalisering; hoe kan een organisatie sneller hierop inspelen met minder budget en meer creativiteit? En wat vraagt dit van de werknemers? Is een tsunami van verzuim te verwachten wanneer we hiermee te laat zijn? Zijn we niet al heel erg laat met leren en innoveren? Marcel daagt je uit om kritisch naar je eigen presteren en dat van de organisatie te kijken. Met een handige quickscan kun je zelf het prestatieverlies, de verloopkosten en verzuimkosten in beeld brengen.

Marjol Nikkels, specialist Sociale Zekerheid en bestuurslid RSC
Toekomst van de arbeidsmarkt
Marjol praat je graag bij over de laatste stand van zaken van de Wet arbeidsmarkt in balans, de wijzigingen in de WIA en de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Verder behandelt ze het advies van de commissie Regulering van werk onder leiding van Hans Borstlap. Deze commissie buigt zich over de invloed van de veranderende arbeidsmarkt op onze regelgeving en noodzakelijke fundamentele aanpassingen in de sociale zekerheid.

Programma
13.30 uur – Ontvangst en inschrijving
14.00 uur – Welkom door bestuur RSC en toelichting op ontwikkelingen
14.20 uur – Presentatie lector Marcel van Marrewijk: ’Van duurzame inzetbaarheid naar duurzaam presteren’
15.15 uur  – Pauze
15.40 uur – Presentatie Marjol Nikkels : ‘Toekomst van de arbeidsmarkt’
16.30 uur – Vragen aan leden bestuur RSC
17.00 uur – Netwerkborrel

Locatie: Horapark 2 te Ede

Deelname aan de ledenbijeenkomst is gratis en levert 3 PE-punten op.

Schrijf je hier in

Kom ook naar de ledenbijeenkomst op 24 april