Hoe kun je PE-punten behalen?

Behalen PE-punten
Je moet elke twee jaar 25 PE-punten behalen. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, organiseren we elke maand bijscholingssessies over diverse onderwerpen. Daarnaast kun je de VeReFi Zomermarkt bijwonen, kennisdagen of congressen bezoeken, een specialisatie volgen en aan intervisiebijeenkomsten deelnemen. Ook de (verplichte tweejaarlijkse) PE-toets levert PE-punten op. Je mag naar eigen inzicht en voorkeur bepalen hoe je de 25 PE-punten behaalt. Je bent dus niet verplicht om je aan te sluiten bij een intervisiegroep. De puntentoekenning is als volgt:

  • Bijscholings- of kennismiddag/avond (1 dagdeel): 3 punten
  • Bijscholings- of kennisdag (bijvoorbeeld zomermarkt of congres, 2 dagdelen): 6 punten
  • Ledenbijeenkomst: 2 punten
  • Intervisie: 1 punt (maximaal 6 per jaar)
  • Thema-intervisie: 2 punten
  • PE-toets: 10 punten
  • Specialisatie (Regie op Ziektewet verkort, Loonwaarde Expert, Casemanager Taakdelegatie verkort, Specialist conflicthantering/kompas): 15 punten
  • Vervolgopleiding (Post Bachelor Register Casemanagement, Post Bachelor Risk Management Sociale Zekerheid): 25 punten.

Twee bijscholingen per jaar verplicht
Wij vinden het borgen van kwaliteit zeer belangrijk. Daarom stellen wij het volgen van twee bijscholingsdagdelen per jaar verplicht. Deze kunnen vanuit het lidmaatschap aantrekkelijk en eenvoudig via het RSC worden afgenomen. Los afnemen mag ook via de normaal geldende prijs van € 195 per dagdeel. Kies je voor een Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap, dan zitten de twee bijscholingen automatisch in het abonnementsgeld. 

Je hebt je PE-punten zo bij elkaar!
Die 25 PE-punten in 2 jaar klinkt misschien veel, maar dat is het echt niet. Volg je in 2 jaar 4 bijscholingsmiddagen, een ledenbijeenkomst en een intervisie, dan heb je zo al 15 punten bij elkaar. Met de verplichte PE-toets zit je al op 25.

Opvoeren PE-punten
Je kunt je activiteiten en PE-punten opvoeren op je persoonlijke pagina. Dat gaat als volgt: als je bent ingelogd, klik je onder het kopje ‘Leden’ op ‘Mijn RSC’. Klik op ‘Persoonlijke informatie’. Onderaan de pagina zie je de knop ‘Vraag PE-punten aan’. Als je hierop klikt, kom je op een pagina waar je de activiteit kunt opvoeren. De opgevoerde activiteiten worden steekproefsgewijs gecontroleerd.

PE-toets
Als lid van het RSC maak je één keer in de twee jaar een verplichte PE-toets. De PE-toets bestaat uit 30 meerkeuzevragen en wordt verzorgd door Cylin Exameninstituut Sociale Zekerheid.
Als je gewoon je vakkennis bijhoudt, moet de toets geen enkel probleem zijn. Je kunt de toets op verschillende plaatsen in het land maken, in een vooraf vastgestelde periode in het voor- en najaar. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.