Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Heb je een RSC Uitgebreid Lidmaatschap?
Kies dan ook voor onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering!

Het RSC heeft kwaliteitsborging hoog in het vaandel staan. Zaken doen met een RSC-lid betekent zaken doen met een professional die zichzelf en het vak serieus neemt. Dat kan niet zonder een adequate beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Daarom zit bij het RSC Uitgebreid lidmaatschap een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel inbegrepen. Deze geldt voor alle zzp’ers die ingeschreven staan in een van de RSC-registers. Daarnaast kent deze polis ook een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Een BAV dekt schade die je veroorzaakt als je een verkeerd advies geeft. Loopt een opdrachtgever daardoor vermogensschade op en wordt dit op jou verhaald? Dan valt dit onder de BAV. Ook het kantoorrisico (AVB) is meeverzekerd. Dit is het risico van alle dag voor personen- en/of zaakschade die iedereen loopt die een kantoor houdt. Dit is dus anders dan de BAV die alleen vermogensschade dekt. Je kunt zonder meer gebruikmaken van de verzekering als je zzp’er bent. Ben je in loondienst, dan is de verzekering alleen op aanvraag mogelijk.

Je bent zzp’er

Werk je als zelfstandig ondernemer? Dan zit de premie voor de BAV op basis van solidariteit vervlochten in de bijdrage voor het lidmaatschap. Om gebruik te maken van de verzekering hoef je alleen een zogenoemde ‘slotverklaring’ te tekenen. Deze vind je op je profielpagina, onder het kopje Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Je bent in loondienst

Als je in loondienst bent, is het niet mogelijk alleen een BAV voor jezelf te sluiten. De verzekering geldt dan voor het bedrijf waar je werkt. Als je werkgever dat wenst, maakt Markel hiervoor een offerte op maat, waarin dezelfde korting is verwerkt als voor zzp’ers geldt. Voor het ontvangen van een offerte kun je het aanvraagformulier invullen: deze vind je op je profielpagina onder het kopje Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat is verzekerd?

De polis voldoet aan alle eisen die de wet en brancheverenigingen stellen aan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) biedt een uitgebreide dekking met een verzekerd bedrag van € 500.000,- per aanspraak. Het eigen risico bedraagt € 500,- per aanspraak.

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) biedt dekking met een verzekerd bedrag van € 2.500.000,- per aanspraak en € 5.000.000,- per verzekeringsjaar. Het eigen risico bedraagt € 125,- per aanspraak.

Heb je nog geen Uitgebreid lidmaatschap?

Heb je een RSC Nieuws- of Basislidmaatschap en wil je gebruikmaken van de BAV? Dan kun je je  lidmaatschap upgraden naar Uitgebreid. Het betaalde lidmaatschapsgeld wordt dan over de resterende looptijd naar rato gecrediteerd, en er start een nieuw Uitgebreid lidmaatschap van een jaar.

Meer informatie

Neem voor inhoudelijke informatie over de verzekering contact op met info@BAVRSC.nl.

Neem voor informatie over het RSC lidmaatschap contact op met het secretariaat via info@register-rsc.nl of 088 203 2722.

Download hier de algemene voorwaarden voor de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

BA MINT Algemeen 2017

Download hier de algemene voorwaarden voor de AVB:

AVB MINT Kantoorrisico 2017

Download hier de polis:

RSC BAV